Eline poletne počitnice

Eline poletne delavnice smo potekale ob torkih in petkih v mesecu juliju in avgustu. Za osnovnošolske otroke in srednješolsko mladino smo, med 10.00 in 12.30, v MC Slatna izvedli šest delavnic.

Prvi torek smo se podali na vznemirljivo potovanje v iskanju skritega zaklada. Preko namigov in ugank smo se sprehodili do Janine. Kljub temu da se je gusar malce pošalil in zaklad skril na izhodiščno točko, smo ga uspešno našli. Sodelujoči so se razveselili raznolikih dobrot, med njimi tudi celodnevnih vstopnic za Rogaško Riviero. V petek, na naši drugi delavnici, pa so se z nami malce pohecale vremenske razmere, zato smo Gibalnico pod drevesi, ki je bila sprva načrtovana za park pri hotelu Trst, prestavili v prostore MC Slatna. Kljub temu smo se do dobra razgibali. Nika Boršič, mentorica gibalnice, nam je predstavila osnove otroške joge in pilatesa, ki smo jih nato prenesli v plesno improvizacijo. Na koncu smo v skupinah oblikovali zanimive plesne koreografije. V drugem tednu Elinih poletnih delavnic je bilo še bolj živahno. Najprej smo se na likovni Ustvarjalnici, ki jo je vodila Nika Strašek, mag. prof. lik ped., predali umetniškemu navdihu. Na velike kapa plošče smo odtiskovali roke, dodajali risbo in ustvarili poletne motive, ki zdaj živahno krasijo stene MC Slatna. Enako delavnico smo izvedli tudi ob zaključku programa, ko smo lesene zaboje preobrazili v knjižne police. V parih smo z živahnimi barvami poslikali zaboje in jih nato skupaj sestavili v nekakšno omaro. Ta nam v MC Slatna sedaj služi kot dodaten prostor za odlaganje knjig, družabnih iger in ostalega materiala. Eno od delavnic smo posvetili tudi igranju družabnih iger. Najprej smo se pomerili v igranju Enke, nato pa smo spoznali še druge družabne igre, kot so Twister, Prstomet, Gremo v Pariz, Activity in Štiri v vrsto. V zadnjem tednu, smo izvedli še delavnico Kreiranje pozitivnega počutja, katero je vodila Branka Unverdorben, prof.

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi projekta.

Pestro dogajanje bomo ponovili tudi prihodnje poletne počitnice, do takrat pa si lahko ogledate galerijo letošnjih fotografij.