SLATNA SKEJTA

Slatna skejta je rolkarsko tekmovanje, ki vsako leto privabi in združuje ljubitelje športa iz cele Slovenije. V soorganizaciji Mladinskega sveta Občine Rogaška Slatina, Slovenske rolkarske zveze ter mladinskega društva Aktivna mladina slatnska v sodelovanju z lokalnimi podjetji in organizacijami dogodek združi šport, dobro hrano in pijačo ter še boljšo glasbo.
Skupni cilj dogodka je spodbujanje ljubezni do športa in zdravega načina življenja med mladimi, pri čemer pa je poudarek tudi na druženju in zabavi. Želimo, da mladi skozi vsak naš dogodek začutijo vključenost na različnih ravneh. Izpostaviti želimo, kako je pomembno druženje, socialni stik in produktivno izkoriščen prosti čas, za kar menimo, da je šport odlična podlaga. Pri projektu, ki je v prvi vrsti namenjen mladim smo posebno pozornost namenili tudi predstavljanju mladih slat’nskih bendov.

slatna skejta #3

𝗝𝘂𝗵𝘂𝘂𝘂, 𝘇̌𝗲 𝘁𝗿𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗹𝗲𝘁𝗼 𝗷𝗲 𝗦𝗹𝗮𝘁𝗻𝗮 𝘀𝗸𝗲𝗷𝘁𝗮𝗹𝗮!
Letos so nas na tekmovanju ponovno navdušili rolkarji iz celotne Slovenije. Predsednik Slovenske rolkarske zveze, Iztok Šumatić, ki je kot svetovno znan sodnik v rolkanju, sodeloval z nami tudi letos, je povezoval celoten program in nas zabaval s pristnimi in zabavnimi komentarji. 😄
 
Skejtala je ena deklica – Maša Babič, saj je aktualna državna prvakinja Lina Sevčnikar zaradi poškodbe med ogrevanjem izstopila iz tekmovanja. V kategoriji mlajših od 16 let je prvo mesto osvojil Jakob Praunseis. V odrasli kategoriji rolkarjev je konkurenco premagal aktualni državni prvak Mitja Težak.
 
🏆 V odrasli kategoriji smo 1., 2. in 3. uvrščenemu podelili denarne nagrade. 1412 Skate Shop pa je za tri najbolje uvrščene v otroški kategoriji zagotovil novo desko, ležaje in majice. Za tekmovalce, prostovoljce in obiskovalce so naše nove majice in kape Slatna Skejta sponzorsko priskrbeli v PODOBA, žejo je potešila Optika Oftalmos voda, s picami pa nas je razvajal Doughly Pizza. Poleg osrednjega dogajanja smo za nadobudne otroke, ki so se želeli naučiti osnov rolkanja organizirali brezplačni tečaj le-tega, društvo Aktivna mladina slatnska pa je pripravila Srečkarno, za katero so dobitke prispevali Optika Oftalmos, Lagerhof, S-KAFE, Kino Rogaška, Kozmetika Afrodita Slovenija in dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina. Da nas sonček in odlična atmosfera nista popolnoma izčrpala, so nam energijo dvignili člani ekipe Monster Energy.
Lepo in sproščeno popoldne smo zaključili z nastopom lokalnega DJ-ja Jake Turka, ki je poskrbel, da smo sončni zahod pričakali v ritmih chill housa.
 
Rezultati:
OTROŠKA KATEGORIJA:
🥇 Jakob Praunseis
🥈 Roko Kvesić Janjić
🥉 Nejc Mesarič
ODRASLA KATEGORIJA
🥇 Mitja Težak
🥈 Frenk Martinšek
🥉 Tomaz Praunseis
 
Hvala vsem, ki ste nam namenili kakšen prostovoljni prispevek, nam kakorkoli drugače pomagali in tudi vsem vam, ki ste se oglasili in uživali v dobri družbi. 🫶
Kmalu pripravljamo nov dogodek, skejtersko razpoloženi pa se spet srečamo drugo leto. 🛹

SLATNA SKEJTA #2

Ponovno smo se povezali in dogodek soorganizirali s Slovensko rolkarsko zvezo. Njen predsednik Iztok Šumatić in ostali člani so ocenjevali rolkarske trike ter vožnje in povezovali tekmovalni del dogodka. Iztok Šumatić, znan tudi kot Eyeceeou, je poleg predsednika SRZ, tudi organiziral tekmo za svetovni pokal v Gradcu, bil direktor svetovnega pokala za del evropske turneje in mednarodni sodnik na zimskih olimpijskih igrah.

Poleg tega smo se povezali z lokalnimi in drugimi podjetji, kot so Steklarna Rogaška, Podoba, Mala Kuhna, 1412 Skate shop, Monster Energy, Method Brewery in prostovoljci Mladinskega društva Aktivna mladina slatnska. Povabili smo tudi Smučarsko zvezo Slovenije, ki je pripravila poligon za vse tiste otroke, ki so se želeli seznaniti in preizkusiti v deskanju na snegu.

Dogodek smo pričeli ob 13.30 s prostim rolkanjem in treningom, nato je sledilo tekmovanje ob 16.00. Tekmovalni del je zajemal 2 vožnji po 1 minuto za vsakega tekmovalca, v finalu pa je imel tekmovalec na voljo 3 vožnje po 1,5 min. Podelitev nagrad in koncert mladinskega lokalnega banda Laufendorf band sta potekala ob 20. uri.

Glavni cilj dogodka je bil pri mladih vzbuditi zanimanje za različne oblike športa ter jim predstaviti šport, ki je v naši okolici trenutno manj zastopan, a vseeno zelo priljubljen. Pri tem smo se povezovali s slovenskimi profesionalci na tem področju in želeli v dogodek povabiti čim več lokalnih akterjev. Med drugim smo se letos povezali s Steklarno Rogaška, ki nam je donirala kar nekaj njihovih izdelkov. Ustvarili smo dogodek za lokalno mladino in hkrati promovirali Rogaško Slatino, saj so se tekmovanja udeležili tekmovalci iz različnih krajev po Sloveniji, zmagovalci pa so odnesli domov del Rogaške – izdelek Steklarne Rogaška.

slatna skejta #1

V nedeljo, 5. junij, je Skate Park pri II. osnovni šoli zaživel. Kljub prestavitvi dogodka za teden dni zaradi slabega vremena, se je zbralo 27 pogumnih tekmovalcev in številni navijači, ki so prišli podpreti svoje favorite. Ob 16. uri se je začel turnir, kjer so tekmovalci pokazali svoje spretnosti na rampah, quarterpipu, boxu, bangu in hubbi.

Celotno dogajanje je bilo podprto s strani organizatorjev Mladinski svet Rogaška Slatina (MSORS) in mladinsko društvo Aktivna mladina slatnska (AMS), v sodelovanju s Slovensko rolkarsko zvezo (SRZ). Poleg tekmovalnega dela so obiskovalci lahko uživali tudi v spremljevalnem programu, ki ga je povezoval Iztok Šumatić, ob glasbi in okusni ponudbi hrane in pijače iz Kavarne MiaMia ter Mala Kuhna.

Sponzorji, kot so Print studio PODOBA in Optika Oftalmos, so poskrbeli za praktične nagrade in dodatno podporo tekmovalcem. Nagrade so bile razdeljene med starejše profesionalce in mlajšo generacijo, kar je prispevalo k vzpodbujanju mladih talentov v skejtanju.

Vreme je zdržalo, glasba je bila odlična, vzdušje pa za prvi Slatna Skejta nepozabno.