FESTIVAL FERTIKFERTIK

Večdnevni festival Fertik, namenjen mladim, predstavlja doživetje, ki se odvija ob koncu poletja na smučišču Janina. Ta edinstvena prireditev združuje raznolike elemente zabave, kulture in kulinarike, ki skrbijo za nepozabno izkušnjo za vse obiskovalce. Na festivalu se lahko prepustite uživanju v odlični glasbi, raziskovanju lokalne kulinarike, sodelovanju v ustvarjalnih delavnicah ter udeležbi v športnih dogodkih. Prav tako potekajo na festivalu javne razprave, kjer se lahko posvetite aktualnim mladinskim družbenim problemom.

Še boljše kot je festival obiskati pa je festival organizirati!

Prostovoljci festivala Fertik igramo ključno vlogo pri pripravi in izvedbi dogodka, in sicer tako, da skrbimo za nemoten potek vseh aktivnosti in ob tem uživamo v vsem kar nam festival ponuja. Organizacija festivala je izjemno zadovoljujoča in izpolnjujoča izkušnja, ki nam omogoča, da se poglobimo v ozadje dogajanja ter prispevamo k ustvarjanju nepozabnega vikenda. To ti bo omogočilo, da doživiš festival na edinstven način, hkrati pa prispevaš svoje ideje, energijo in trud k uspešni izvedbi dogodka. Pridruži se ekipi in postani nepogrešljiv del ustvarjanja enega najbolj vznemirljivih mladinskih festivalov na smučišču Janina!

 

Prihaja peti Festival Fertik – nepozabna izkušnja, ki bo ponovno oživela Rogaško Slatino! Letošnji festival, ki bo potekal avgusta, obljublja vznemirljiv vikend poln glasbe, umetnosti in brezmejne zabave. Naša ekipa pripravlja raznolik program, ki bo zadovoljil vsak okus.  Izvajalci in podroben program za enkrat ostajajo še skrivnost, zato vas vabimo, da spremljate naše družabne medije in uradno spletno stran, kjer bomo postopoma razkrivali imena izvajalcev in druge zanimivosti. Pripravite se na Festival Fertik, ki bo letos ponovno presenetil, navdušil in ustvaril nepozabne trenutke!

Četrti Festival Fertik, ki se je odvijal 25. in 26. avgusta 2023 pod smučiščem Janina, je predstavljal vrhunec mladinskega poletnega dogajanja v Rogaški Slatini. Kot vsako leto je imel festival tudi letos prost vstop, za gostinsko ponudbo pa sta poskrbela Central Cafe Rogaška in Mala kuhna. Manjkale niso niti kokice in sladkorna pena. Ob vhodu na smučišče je bila tudi stojnica društva AMS, pri kateri so lahko obiskovalci donirali kakšen prostovoljni prispevek in v zameno dobili Fertik majico in nalepko.

Petkov večer je postregel z vrhunskim glasbenim doživetjem, ki se je začelo ob 21. uri z nastopom Out-Lota. Nato je sledil razburljiv nastop rapperja Drill-a z gosti, ki so z energično glasbo navdušili občinstvo. Za zaključek je ponovno nastopal Out-Lot, ki je s svojo glasbo odmeval po Janini do zgodnjih jutranjih ur.

Sobotno popoldne je bilo športno obarvano, saj smo organizirali turnir nogometa na milnici na zračni blazini. Nagrade za najboljše nogometaše so zagotovili WOOP Slovenija, Pustolovski park Geoss in Pustolovski park Betnava. Večerni glasbeni program se je pričel ob 20. uri z nastopom skupine Betek, nato so sledili No Offence, ki so z energičnimi ritmi popestrili večer, ter lokalni rock band Barni Band, ki je za nas ponovno nastopil po 10 letni pavzi. Ob 23.30 je P. Valjak Parni Valjak Tribute Band s svojo interpretacijo legendarnih skladb razveselil oboževalce. Za odličen zaključek festivala je poskrbel DJ Matway, ki je tudi producent elektronske glasbe in s svojo oddajo Matway’s Choice vsak petek zvečer razveseljuje poslušalce ene najbolj poslušanih slovenskih radijskih postaj.

Četrti Festival Fertik je tako ponovno navdušil obiskovalce s svojim glasbenim programom ter športnimi aktivnostmi. Vzdušje pod smučiščem Janina je bilo polno pozitivne energije, druženja in nepozabnih trenutkov, ki so ustvarili še en uspešen in priljubljen Festival Fertik v Rogaški Slatini.

Tretji Festival Fertik, ki se je odvijal od 26. do 27. avgusta 2022 pod smučiščem Janina, je bil odlična mešanica kulture, glasbe, športa in kulinarike, ki je združila različne generacije v brezplačnem in raznolikem dogodku. Petkov večer je bil zaznamovan z raznolikim programom. Že ob 17. uri so se odprle stojnice mladinskih organizacij, ki so predstavljale pestro ponudbo dejavnosti in različnih aktivnosti društev.  Ob 18. uri je potekala javna tribuna o mladinskih organizacijah in njihovem delovanju. Hrano in pijačo so nudili Stric Kovač, Mala kuhna, MiaMia in Clef Brewery. Glasbeni del večera se je začel ob 20. uri z nastopom skupine Klinci, ki so s svojim energičnim nastopom ogreli obiskovalce. Sledili so nastopi skupine Strategia Tensie ter priljubljenega Emkeja. Ob polnoči pa sta oder prevzela DJ GT in DJ Deyco, ki sta poskrbela za glasbeno vzdušje vse do jutranjih ur. Sobota je bila rezervirana za športne aktivnosti in vrhunske glasbene nastope. Športne igre so se pričele ob 18. uri. Hrano so ta dan nudili isti ponudniki. Po športnih igrah so oder zavzeli izjemni glasbeni gostje:  Borna Turner in Jakob Vehovec Pondelak ter legendarni Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Ob polnoči je DJ Stokx s svojo glasbo poskrbel za nepozaben zaključek festivala.
Tretji Festival Fertik je tako uspešno združil raznovrstne elemente, ki so ustvarili edinstveno festivalsko izkušnjo za vse udeležence. Brezplačen vstop, pester program ter odlična hrana in glasba so poskrbeli, da je festival postal priljubljen dogodek v srcih obiskovalcev.

Drugi Festival Fertik, je potekal 26. in 28.8. 2021 v Rogaški Slatini. Festival je bil zasnovan kot celovita izkušnja, ki ponuja koncertno dogajanje, umetnost, šport, kulinariko ter prostor za mladinsko politiko, obenem pa je popolnoma brezplačen in odprt za vse.

To leto je bil bogat in raznolik program sestavljen tako, da je zaobjel različne okuse in interese udeležencev. Mala kuhna in kavarna MiaMia sta skrbeli za gostinsko ponudbo. Večerne koncertne eksplozije so v četrtek vključevale nastope skupin Zmelkoow, Mrigo & Ghet, Dunraven, Tetkinimi radostmi ter DJ Redhedii.

Festival je že v četrtek ponudil zanimiv začetek s Filmskim večerom: Luksuz produkcije, kjer so udeleženci lahko sodelovali v delavnici ustvarjanja filmov. Vzdušje je bilo napolnjeno z umetniško energijo, saj so obiskovalci lahko sodelovali v likovnih ustvarjanjih pod vodstvom umetnice Nike Strašek in se podružili s Plezalnim klubom Rogaška na slackline-u . Petek je prinesel nadaljevanje glasbenega spektakla z nastopi skupin Tetkine radosti, Dunraven in priljubljenih Zmelkoow. Sobota pa je bila rezervirana za nastope DJ Redhedii ter Mrigo & Ghet, ki so dodali elektronski utrip in rap vibracije v festivalsko dogajanje.

Drugi Festival Fertik je tako uspešno združil raznolike umetniške in zabavne elemente, ponudil pa je tudi priložnost za sproščeno druženje ter spodbujanje mladinske participacije. Festival je v srcih obiskovalcev pustil lep vtis ter postavil temelje za nadaljnje uspešne izdaje v prihodnosti.

V samih začetkih festivala Fertik, smo kot mladi ponavadi počnemo, dobili še nešteto idej ob organizaciji in tako spreminjali potek celotnega dogodka. Zato smo v letu 2020 izvedli dva podobna projekta – Festival Fertik, ki je potekal 24.6. za zaključek šole in šolskih obveznosti ter Festival mladih, ki je potekal skozi cel teden, od 10.8. do 14.8. 2020, in je prinesel svež veter mladinskega dogajanja v naš kraj. 

Festival Fertik se je začel ob 19. uri s razstavo fARTik v MC Slatna, kjer so se obiskovalci lahko potopili v umetniška ustvarjanja Eve Hohnec in Nike Strašek.  Ob razstavi je DJ Fertik popestril dogodek ter z glasbo vzpostavil prijetno vzdušje ter segel v različne glasbene žanre.

Glavni glasbeni program se je pričel ob 20. uri na letnem odru pri Kulturnem centru poleg lokala MiaMia, kjer je nastopila skupina Chaves, sledil je Duo Zajtrk, ki je s svojo glasbeno virtuoznostjo in energičnim nastopom nadaljeval vzdušje do vrhunca večera.

Ob 22.30 je bil osrednji del festivala zaključen, zato se je zabava prestavila v klet Kulturnega centra v MC Slatna. Ta del dogodka je prinesel priložnost za sproščeno druženje, improvizacijo in izmenjavo glasbenih idej med nastopajočimi in obiskovalci. 

Festival mladih se je pričel 10.8. in trajal vse do petka, 14.8. 2020. Na festivalu smo v čast mednarodnega dneva mladih priredili več koncertov, delavnic ter javno tribuno. Potekal je tudi letni kino, kjer smo si ogledali film “Ne pozabi dihati” (2019) režiserja Martina Turka. 

Športne delavnice kot so joga in borilne veščine, pa umetniške delavnice kot so filmske in likovne delavnice so nam krajšale čas med dnevom, da smo lažje pričakali koncerte ob večerih. Nastopajoči v tednu Festivala mladih so bili Maša But in Urška Supej (3:rma), Miha Erič & Samuel blues ter Dj Bottox in MC Chubby (Flipflop).

Ker pa sta bila oba projekta izredno uspešna, smo se odločili da jih združimo in tako je nastal Festival Fertik, kot ga poznamo danes.