TRUBARJEVA NOČNA MORA

Pridružite se nam na Trubarjevi nočni mori, ki jo v soorganizaciji prirejamo MSORS in Društvo AMS v čast slovenskemu prazniku ter noči čarovnic. V strašljivi avli Kulturnega centra Rogaška Slatina se že nekaj let zapored na Dan reformacije zabavajo vse generacije.

Doživite nepozaben večer poln kreativnih delavnic za otroke, filmskih projekcij ter plesa v maskah, ob tem pa uživajte ob pijači, ki jo streže kavarna MiaMia. Najbolj izvirnim in dobro izdelanim maskam podeljujemo privlačne nagrade. Pridruži se nam na naslednji Trubarjevi nočni mori in uživaj v dobri glasbi, filmih in pijači!

1. TRUBARJEVA NOČNA MORA (2021)

V soorganizaciji z Mladinskim društvom Aktivna mladina slatnska smo 30. oktobra, v avli Kulturnega centra Rogaška Slatina organizirali ples v maskah in brezplačen ogled treh filmov.
Dogodek smo pričeli s filmom za najmlajše ob 17ih. Ogledali smo si film z naslovom Pri Adamsovih 2.
Po filmu se je avla spremenila v plesišče polno mask in grozljivih prikazni, kjer smo ob elektronski glasbi Dj-ke Miss Rockin Bones zaplesali in izbrali najstrašljivejšo in izvirno masko. Med plesom je potekala še poslikava obraza za vse udeležene, za krvave koktejle in pečen kostanj med zabavo je poskrbela MiaMia, kino Rogaška Slatina pa je zagotovil odlične krvave kokice. 

Ob 21ih smo nadaljevali z ogledom grozljivke za vse neustrašne “Halloween kills” (2021). Pravi ljubitelji strašnih filmov pa so ostali še do polnoči ko smo si ogledali še zadnji film večera, ki je bila grozljivka presenečenja. 

2. TRUBARJEVA NOČNA MORA (2022)

Drugo leto zapored smo z Društvom AMS priredili 31.10. Trubarjevo nočno moro. Avla centra se je spremenila v strašljivo plesišče, medtem ko so se v kinu prestrašene stiskale vse generacije ob gledanju grozljivk.

Dogodek se je začel ob 17. uri s poslikavami obraza, nato pa je sledila prva projekcija filma “Hotel Transilvania 3: Vsi na morje!” ob 18. uri, ki je privabila številne obiskovalce v dvorano. Ob dvajsetih je sledila filmska projekcija za tiste pogumnejše. Na sporedu je bila namreč grozljivka “Črni telefon” za tiste, ki so si želeli še več napetosti. Po filmih se je avla spremenila v plesišče, kjer so za odlično vzdušje skrbeli El Timo, DJ GT, STOKX in Fideršek Renato – Renatto.

DJ GT in DJ STOKX sta dva projekta talentirana Slatinčana, ki smo ga spoznali že na festivalu Fertik. Njegovi dinamični ritmi, okrepljeni z močnimi basovskimi linijami, so ohranjali razpoloženje na plesišču. Z nami je bil tudi RENATTO, sveže ime na slovenski sceni, ki je s svojo zagnanostjo hitro napredoval in nabiral kilometrino na dogodkih TV events. Izstopajoč pa je bil tudi EL TIMO, ki je z mešanico diska, funka, soula in klasičnih house ritmov ob živi predstavi saksofona navduševal obiskovalce.

Tekom večera so bile podeljene tudi nagrade za 3 najboljše maske, zmagovalci pa so prejeli vstopnice za 5 oseb v Escape Room Slat’na, za kar se Šolskemu centru Rogaška Slatina še posebej zahvaljujemo.

3. TRUBARJEVA NOČNA MORA (2023)

Tretje leto zapored smo skupaj z društvom AMS priredili nepozabno Trubarjevo nočno moro v Kulturnem centru Rogaška Slatina. Na dan reformacije, 31. oktobra, se je avla ponovno preobrazila v pravo strašljivo hišo duhov.

Dogajanje se je začelo ob 17. uri s poslikavo obraza in likovno ustvarjalnico za najmlajše, kjer smo ustvarjali okrasne pajke in duhove. Uro kasneje je bil na sporedu animiran in sinhroniziran film za otroke, ki je dodatno popestril večer. Za tiste, ki so si želeli več adrenalina pa je sledila grozljivka “Possessor” oz. “Polaščevalka”, dobitnica nagrad za najboljši film in režijo na osrednjem festivalu fantastičnega filma v Sitgesu.

Po koncu filmskega programa se je avla spremenila v plesišče, kjer je DJ Matway poskrbel za noro vzdušje. Tekom večera je bila podeljena tudi nagrada za najizvirnejšo masko. Zmagovalec, maska Sama iz filma “Trick ‘r Treat” oziroma “Posladki zla”, je prejel vstopnico v Escape Room Slat’na, za kar se Šolskemu centru Rogaška Slatina še posebej zahvaljujemo.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se udeležili našega dogodka in prispevali svoj prostovoljni prispevek! Hvala tudi vsem prostovoljcem, ki so pomagali pri organizaciji dogodka!