Slatna Skejta #2

V soboto, 27. maja, je v Skate park Slatna, potekal dogodek Slatna skejta, ki je navdušil ljubitelje rolkanja in športa nasploh. Dogodek se je začel s prostim rolkanjem ob 13.30, ob 16.00 pa je sledilo tekmovanje v rolkarskem jam sessionu. V sproščenem vzdušju in brez posebnega pritiska so rolkarji v dobrih 30 minutah odvozili svoje najboljše trike.

Prva tri mesta so zasedli Mitja Težak, Bruno Kolednik in Žak Topolovec. Nagrade so prejeli tudi Jaša Virant, Urban Drame, Lina Sevčnikar, Roko Kvesić, Nejc Jevnikar in Matic Mravljak. Posebne čestitke grejo Lini Sevčnikar, ki se je kot edino dekle več kot odlično odrezala, in Mitji Težaku, ki je odvozil trik dneva: bs tailslide biggerspin kickflip out.
Nagrade za prva tri mesta sta zagotovila MSORS in Steklarna Rogaška, ostalih šest pa poleg omenjenih še 1412 Skateshop in Monster Energy. Vsi prijavljeni rolkarji so ob prijavi prejeli tudi majico Slatna skejta, ki jo je sponzorirala Podoba print, vodo Optike Oftalmos in pijačo Monster Energy.

Na nogometnem igrišču so obiskovalci lahko uživali v slastnih picah Male kuhne, pivu, kavi in brezalkoholnih pijačah Method Brewery in Bike Rock Cafe. Za dodatno atrakcijo za otroke je poskrbela SloSki Snowboard team, kjer so se otroci lahko preizkusili v deskanju in člani Mladinskega društva Aktivna mladina slatnska s srečolovom.

Ob 20. uri je sledil koncert lokalnega mladinskega banda Laufendorf band, ki je navdušil z avtorskimi pesmimi in priredbami. Mlademu bandu ČESTITAMO za odličen nastop.

Na koncu se zahvaljujemo vsem sponzorjem in tistim, ki so kakorkoli drugače pripomogli k izvedbi dogodka: Steklarna Rogaska d.o.o., Občina Rogaška Slatina, PODOBA, 1412 Skate Shop, Lagerhof, Optika Oftalmos, VIZ II. OŠ Rogaška Slatina in Mladinski svet Rogaška Slatina. Posebna zahvala za podporo, povezovanje dogodka in strokovno ocenjevanje trikov gre tudi Slovenska rolkarska zveza in Iztok Sumatiću.Vsem tekmovalcem čestitamo in se zahvaljujemo za obisk.

Upamo, da se, v še večjem številu, vidimo tudi prihodnje leto.