Predstava holekova nežika

V petek, 5. 5. 2023, se je v Kulturnem centru Rogaška Slatina odvil Mladinski gledališki maraton. Najprej so občinstvo navdušili Slatinčani (in prebivalci drugih okoliških krajev) z gledališko priredbo Tavčarjeve Holekove Nežike. Za Tavčarjevo povest so se mladi odločili zaradi obeležitve stote obletnice smrti tega pomembnega slovenskega pisatelja. Mladi so v predstavo vnesli pridih sodobnosti in Tavčarjevo povest nadgradili s sodobnim izraznim plesom ter senčnim gledališčem. Predstava je nastala v okviru Ela gledališče, pod mentorstvom Nike Strašek, za priredbo besedila pa je poskrbela Nika Boršič. Ela gledališče je sicer projekt v katerem sta se povezala Aktivna mladina slatnska in Mladinski Svet Rogaška Slatina.

V predstavi so igrali Nika Boršič, Andrej Fric, Blaž Belič, Tilen Volavšek, Petra Boršič, Blaž Majcen, Ema Ilijašević, Eva Belcer, Žana Boršič, Tomaž Režek, Katja Boršič in Maks Boršič. Lučkarski mojster je bil Staš Čoh, za glasbo pa je poskrbel Martin Belcer.

Za domačini so nastopili še Kajuhovi klasiki I. gimnazija v Celju. Predstavili so se s predstavo Kralj Ojdip. Režiserka predstave je bila slatinčanka Džana Porić, mentorica Ivana Šikovnja, v glavni vlogi pa je prepričljivo nastopi Urban Skok. Gledališka skupina Kajuhovi klasiki od leta 2014 povezuje dijake in dijakinje klasične gimnazije, v letošnji predstavi Kralj Ojdip pa sodeluje 9 dijakov in dijakinj iz prvega, drugega in tretjega letnika. Prav vsi so izvrstno odigrali zahtevne vloge, pa tudi v tehničnem smislu ni bilo prav nič prepuščeno naključju.

Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo za podporo, izrečene pohvale in čestitke. 🎭🎭

Do naslednjič! 😉