4. festival fertik

Zadnji avgustovski vikend smo mladi prostovoljci združeni pod Mladinski svet Občine Rogaška Slatina (MSORS) in društvo Aktivna mladina slatnska (AMS), že četrto leto tradicionalno priredili festival Fertik. Na smučišču Janina v Rogaški Slatini, smo se v petek in soboto ob dobrih ritmih hip hop-a, rocka in punka poslovili od poletja.

V petek, 25. avgusta., je koncertno prizorišče otvoril Out-Lot. Izolan, ki je sicer DJ, producent in MC, je za mešalko poskrbel za pravo hip hop vzdušje. Kasneje se mu je pridružil še Drill. Drill je izolski raper, ki je lani maja izdal svoj peti solo album z naslovom “Rojeni da blestimo”. Prihajajoči album je do sedaj naznanil z devetimi videospoti za pesmi DIY, Rojeni da blestimo, Vrhovi in prepadi, Nokia, Mladi samo enkrat, Razred zase, Proti soncu, Po dežju ter Bedni narod. Trenutno eden najbolj vročih slovenskih MC-jev je prvič prišel v Rogaško Slatino in navdušil zbrano publiko.

Dobro izpeljan prvi večer se je nadaljeval v soboto. Popoldan je bil športno obarvan, saj smo organizirali turnir nogometa na milnici na zračni blazini. Na turnir so se prijavile mešane ekipe, ki so se za zmago borile tako, da so vse ekipe igrale med seboj. Zmagala je ekipa, ki je premagala največ drugih ekip. Nagrade so zagotovili WOOP Slovenija, Pustolovski park Geoss in Pustolovski park Betnava.

V večernem dogajanju smo poleg lokalnega Barni Banda, ki je za nas po desetih letih zopet stopil na oder, slišali še skupino Betek, No Offence in P. Valjak Tribute. Za odličen zaključek festivala je poskrbel DJ Matway, ki je tudi producent elektronske glasbe in s svojo oddajo Matway’s Choice vsak petek zvečer razveseljuje poslušalce ene najbolj poslušanih slovenskih radijskih postaj.

Kot vsako leto je imel festival tudi letos prost vstop, za gostinsko ponudbo pa sta poskrbela Central Cafe Rogaška in Mala kuhna. Manjkale niso niti kokice in sladkorna pena. Ob vhodu na smučišče je bila tudi stojnica društva AMS, pri kateri so lahko obiskovalci donirali kakšen prostovoljni prispevek in v zameno dobili Fertik majico in nalepko.

Festival so finančno, materialno ali kako drugače podprli Občina Rogaška Slatina, Podoba, Lagerhof, Optika Oftalmos, Kovinarstvo Savski, Smučarki klub Rogaška, Hiša vin Emino, Gostilna Bohor, Red Bull, Občina Rogaška Slatina, WOOP Slovenija, Pustolovski park Betnava, Pustolovski park Geoss in drugi. Vsem, ki so na kakršnikoli način pripomogli k ustvarjanju festivala se iskreno zahvaljujemo. Ponosni in hvaležni smo, da ste z nami soustvarili ta festival.