2. Trubarjeva nočna mora

Drugo leto zapored smo z Društvom AMS priredili Trubarjevo nočno moro. Na najbolj grozljivo noč, 31. 10. 2022, se je avla Kulturnega centra Rogaška Slatina zopet prelevila v strašljivo plesišče, v kinu pa so se prestrašene stiskale vse generacije.

Noč čarovnic smo, s poslikavo obraza, začeli ob 17. uri. Uro kasneje je bila na sporedu prva projekcija filma in sicer Hotel Transilvania 3: Vsi na morje! Čarovnice, vile, okostnjaki in razni super junaki so s svojimi starši do dobra napolnili dvorano. Ob dvajsetih je sledila filmska projekcija za tiste pogumnejše. Na sporedu je bila grozljivka Črni telefon, nato pa se je avla prelevila v strašljivo plesišče. 🕷 Za več kot odlično vzdušje so za mešalko in saksofonom skrbeli El Timo, DJ GT, STOKX, Fideršek Renato – Renatto.

DJ GT in DJ STOKX sta dva projekta talentiranega Slatinčana, ki smo ga spoznali že na festivalu Fertik. Značilnosti njegovega sloga so dinamični ritmi, okrepljeni z močnimi basovskimi linijami, ki se širijo do eksplozivnih vrhuncev in ohranjajo razpoloženje na plesišču.

Z nami je bil tudi RENATTO, sveže ime na slovenski sceni, ki prihaja iz sosednjega Rogatca. V želji po odkrivanju glasbe je že zgodaj pričel z iskanjem “popolnega beat-a”, pridružil se je DJ šoli Kreativnega inštituta, kjer je s svojo zagnanostjo hitro napredoval in začel nabirati svojo kilometrino na dogodkih TV events.

Morda najbolj izstopajoč pa je bil EL TIMO, ki ustvarja house glasbo, prežeto z energijo disca in funka. V lanskem letu je izdal svoj prvi EP pod imenom In the name of love, na Trubarjevi nočni mori pa nas je razvajal z mešanico diska, funka, soula in klasičnih house ritmov ob živi spremljavi saksofona.

Tekom večera smo podelili tudi nagrade za 3 najboljše maske. Zmagovalci so prejeli vstopnico za 5 oseb v Escape Room Slat’na ŠCRS, za kar se Šolskemu centru Rogaška Slatina še posebej zahvaljujemo!

Do naslednjič! 🧟‍♂️