predstava na litici

V petek, 2. decembra, smo v veliki dvorani Kulturnega centra Rogaška Slatina izvedli slovensko premiero beograjske predstava Na litici (prevod: Na pečini). Eksistencialna romantična drama je pretežno namenjena mlajši publiki, torej srednješolcem. Kljub temu je v Rogaški Slatini privabila številčno in raznovrstno slatinsko publiko.

Igralca oz. protagonista dramske igre, srbska igralca Maja Šuša in Nikola Pavlović, sta izvirno francosko gledališko besedilo prevedla in nekoliko priredila, da je lažje razumljiva za ciljno publiko. Gledališka predstava orisuje življenje dveh mladih oseb, dekleta Julije in fanta Avgusta, ki se spoznata preko spleta. Dekle se želi ubiti, ampak tega ne želi storiti sama. Julija in Avgust se nato odpravita na pečino, da bi naredila samomor, vendar se ob tem zaljubita in spoznata, kaj je dejansko smisel življenja, in da ni vse tako črno-belo in negativno. Bistvo predstave je ozaveščati o problematiki osamljenosti, zaprtosti, samomorilnosti oz. spregovoriti o duševnih stiskah mladih in iskanju njihovih rešitev. Igralca osvetlita problem in poudarita, da potrebujemo nekoga, s katerim se lahko pogovorimo, mu razkrijemo ter razrešimo svoje probleme. Ob koncu predstave igralca namenita tudi interakcijo s publiko, kjer se odkrito pogovorijo o teh tematikah, kar sta naredila tudi po tej predstavi. 🎭

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste kakorkoli priskočili na pomoč, še posebej pokroviteljem projekta: Občina Rogaška Slatina, PODOBA, Central cafe – Rogaska Slatina, Aktivna mladina slatnska, Visit Rogaška Slatina, Trgovina Špar Rogaška, Pomona – Turizem na podeželju, Restavracija Apolon, Restavracija Kompliment, Grand Hotel Rogaška, Kozmetika Afrodita Slovenija, Klet Kregar, Darilni butik, Žab’ka&Piškotek, Rogaška Slatina, Mladinski Svet Rogaška Slatina, Steklarna Rogaska d.o.o., So Nja Gobec, Luka Jovanov, Nikola Milijašević, Franček Hajnšek, Nina Hajnšek, Leon Herman, Vito Korbar, Potograf, Gorazd Grozni, Blaž Majcen, Nika Strašek, Nani Poljanec in Kunsthaus produkcija & Kunsthaus familija.

PREDVSEM PA HVALA VSEM VAM, ki ste si v tako velikem številu ogledali predstavo, nas podprli in nam s tem dali vedeti, da delamo v pravi smeri.

HVALA!

📸 foto: Blaž Lah – Potograf