Mlad.si

PORTAL KJER SO NA ENEM MESTU ZBRANE INFORMACIJE ZA MLADE

Mlad.si je portal Urada RS za mladino in deluje kot osrednje informacijsko ter komunikacijsko središče za mlade. Portal nastaja pod uredništvom Mreže MaMa in je postal t.i. Križišče mladosti, saj ponuja aktualne vsebine za mlade.

Na spletni strani https://www.mlad.si/ najdeš informacije o zaposlovanju, izbraževanju, stanovanjski politiki, podjetništvo in financah, pa tudi o kmetijsvu zdravju, kulturi, športu, znanosti itd. Pod zavikom AKTIVIRAJ SE, so zapisane informacije o tem kaj je mladinsko delo, kje se to lahko izvaja, kako do poklica mladinski/a delavec/ka, o gibanju “Ne sovražnemu govoru”, kohezijski politiki, kdo je aktivni državljan in kako lahko to postaneš, zakonodaja in finance, še posebej aktualno poglavje med mladim pa je MOBILNOST MLADIH. Tukaj so na voljo vse informacije o tem kaj je mednarodna mobilnost in kateri program mobilnosti mladih lahko izbereš za odhod v tujino.

Poleg še večih zanimivih informacij se stalno osvežuje seznam AKTUALNIH DOGODKOV za mlade po vsej sloveniji. Najdeš jih tukaj: https://www.mlad.si/dogodki/.

Se beremo!