Fertik bitka

15. marca 2024 je v MC Slatna Rogaška Slatina potekala Fertik BITKA – tekmovanje mladinskih bendov. Dogodek je bil organiziran s strani Mladinskega sveta Občine Rogaška Slatina in mladinskega društva Aktivna mladina slatnska, kot del priprav izbora nastopajočih za avgustovski mladinski festival Fertik.

Na odru MC-ja so se zbrali štirje talentirani mladi bendi, ki so v svojih petnajstih minutah slave pokazali kako se stvarem streže. Večer so otvorili DEMM, sledili pa so Laufendorf Band, BibliBan in Cherry Flavoured.
Rezultati glasovanja s strani publike so nastopajoče razvrstili takole:

  1. mesto: DEMM
  2. mesto: Cherry Flavoured
  3. mesto : Laufendorf Band
  4. mesto: Bibliban

Vsi bendi so za sodelovanje prejeli Fertik bobnarske palice in trzalice, prva tri mesta pa tudi pokale. Zmagovalni band DEMM si je izboril še nastop na avgustovskem petem festivalu Fertik.
Po nastopih je sledil še krajši jam session kjer so nastopajoči in občinstvo lahko uživali v bolj sproščenem vzdušju in se prepustili navdihu glasbenikov.
Organizatorji smo hvaležni in navdušeni za takšen obisk dogodka ter se še posebej zahvaljujemo našim zvestim sponzorjem Podoba d.o.o. In Optika Oftalmos. Največja zahvala pa kot vedno gre našim prostovoljcem.